Bamboe als grondstof

Bamboe

Onze hoezen worden gemaakt van 100% bamboe vezels. Bamboe is een grassoort en groeit razendsnel. Het is een grondstof dat voor steeds meer toepassingen wordt gebruikt. Meubels, gebruiksvoorwerpen, bouwmaterialen maar ook papier kan van bamboe worden gemaakt. Er zijn geen pesticiden nodig om insecten, virussen, onkruid of schimmels te bestrijden. Het enige wat bamboeplantages nodig hebben is zonlicht en water.

Bamboe groeit in gebieden waar andere gewassen het niet overleven. Na de oogst groeien er nieuwe scheuten uit de wortels en gaat de groei gewoon door. Hierdoor hoeven er geen bossen gekapt te worden om aan de wereldwijde vraag van hout en papier te voldoen.

1 hectare bamboe bos zet ongeveer 35% meer CO2 om in zuurstof dan 1 hectare bomenbos.

Waar komt de bamboe vandaan?

Bamboe groeit vaak in gebieden waar mensen (te) weinig inkomsten hebben – in het bijzonder sub-Sahara Afrika, Zuid- en Zuidoost-Azië, en grote delen van Latijns-Amerika. Bamboe kan worden ingezet voor een enorm scala van producten en biedt potentiële inkomsten voor de lokale bevolking. In minder economisch ontwikkelde landen kan de productie van bamboe en bamboeproducten werkgelegenheid creëren. Zo kan bamboe een rol spelen in sociale en economische stabiliteit en financiële vooruitgang voor mensen die dit goed kunnen gebruiken.

Waarom bamboe?

Grass icon

Bamboe

Bamboe is een grassoort

Bamboo icon

Herbeplanting

Onuitputtelijke grondstof, herbeplanten is niet nodig

Groei

Het groeit razend snel, wel 5 tot 20 cm per dag

Bescherming

Geen gewasbeschermende middelen nodig voor de teelt

Zuurstof

Zet 35% meer CO2 om naar zuurstof dan bomen

Bodemerosie

Geen bodemerosie na het kappen

Dunes icon

Arme grond

Groeit op arme grond, zelfs in de woestijn

Welvaart

Zorgt voor toename van de welvaart bij lokale boeren

Heeft u vragen?

Uw producten ook duurzaam in bamboe papier verpakken? Schroom niet om direct contact met ons op te nemen.

Contact